1 kg tarhonya
12 gerezd fokhagyma
50 dkg sonka
1 kis konzerv zöldborsó
1 kis konzerv kukorica
1 nagy pohár tejföl
só, őrölt fehérbors
Elkészítés
Az egészen apróra vágott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, 1-2 percig hagyjuk pirulni, majd belekeverjük a zöldborsót és a kukoricát. Gyakran kevergetve 10-15 percig pirítjuk a sonkát a zöldségekkel (vizet nem rakunk alá), majd félretesszük hűlni. A közben kifőzött tarhonyát (főzési útmutatót lásd a csomagoláson) leszűrjük. A már nem túl forró zöldséges sonkához keverjük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a tarhonyával.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés
Kb. 30 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése