2013. március 28., csütörtök

Fokhagymás-zöldséges tarhonya sonkakockákkal

Hozzávalók (sok személyre, vagy kevés személyre, de többszöri fogyasztásra :))

1 kg tarhonya
12 gerezd fokhagyma
50 dkg sonka
1 kis konzerv zöldborsó
1 kis konzerv kukorica
1 nagy pohár tejföl
só, őrölt fehérbors

Elkészítés

Az egészen apróra vágott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, 1-2 percig hagyjuk pirulni, majd belekeverjük a zöldborsót és a kukoricát. Gyakran kevergetve 10-15 percig pirítjuk a sonkát a zöldségekkel (vizet nem rakunk alá), majd félretesszük hűlni. A közben kifőzött tarhonyát (főzési útmutatót lásd a csomagoláson) leszűrjük. A már nem túl forró zöldséges sonkához keverjük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a tarhonyával. 

Jó étvágyat kívánok! 

Megjegyzés

Kb. 30 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése