1 kg rizs
1 e.k. vaj
1 doboz konzerv zöldborsó
1 doboz konzerv kukorica
1 doboz konzerv gomba
1 doboz konzerv ananász
1 üveg olivabogyó
1 kis csomag mazsola
6 db tojás
só, bors, szerecsendió
Elkészítés
A megmosott, kiválogatott rizst kevés vajon megfuttatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük. Befűszerezzük (só, bors, szerecsendió), és lassú tűzön megfőzzük. Amíg fő a rizs, a 6 db tojásból száraz, "kemény" rántottát készítünk, majd félretesszük. Ha a víz elfőtt a rizsről, és a rizs meg is puhult, óvatosan belekeverjük a zöldborsót, kukoricát, gombát, a felaprózott ananászt, az olívabogyót és a mazsolát, végül a fakanállal apróra szabdalt tojásrántottát is a rizshez keverjük.
Fogyaszthatjuk húsok mellé, de magas tápanyagtartalma miatt akár önmagában is.
Megjegyzés
A zöldségekből mindenki annyit keverjen a rizshez, amennyit jónak lát, nem muszáj egy-egy egész dobozzal beletenni. Mi szeretjük, ha jó "gazdag" a rizs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése