2013. március 4., hétfő

Hagymatea - még mindig aktuális

Hagymatea, a megfázás tüneteinek enyhítésére

Hozzávalók:

2 liter víz
2 nagy fej vöröshagyma
1 egész citrom leve
2 evőkanál medvehagyma/vegyes virág/selyemvirág méz

A hagymát folyóvíz alatt jól megmossuk, a "haját" levágjuk. Egy lábasban feltesszük főni. Forrás után még kb. 15 percig főzzük alacsony lángon, majd kivesszük a hagymát (én meg szoktam enni :)), a levéhez pedig hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. Melegen (de nem forrón!) fogyasztjuk. 

Ha a kúrát kiegészítjük 1 teáskanál mézben elkevert 1 kis zúzott fokhagymagerezd napi kétszeri fogyasztásával (csak 1-1 teáskanállal, és csak akinek bírja a gyomra!), hamar búcsút inthetünk a megfázásnak. 
 (Kép forrása: lásd a képre kattintva)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése