Hozzávalók:
2 liter víz
2 nagy fej vöröshagyma
1 egész citrom leve
2 evőkanál medvehagyma/vegyes virág/selyemvirág méz
A hagymát folyóvíz alatt jól megmossuk, a "haját" levágjuk. Egy lábasban feltesszük főni. Forrás után még kb. 15 percig főzzük alacsony lángon, majd kivesszük a hagymát (én meg szoktam enni :)), a levéhez pedig hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. Melegen (de nem forrón!) fogyasztjuk.
Ha a kúrát kiegészítjük 1 teáskanál mézben elkevert 1 kis zúzott fokhagymagerezd napi kétszeri fogyasztásával (csak 1-1 teáskanállal, és csak akinek bírja a gyomra!), hamar búcsút inthetünk a megfázásnak.
(Kép forrása: lásd a képre kattintva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése